időjárás 18°C Malvin 2022. október 1.
logo

Mentelmi jog: a Legfőbb Ügyészség asztalán a Gyurcsány-levél + Videó

MNO
2011.05.23. 10:21

Megérkezett a mentelmi bizottság levele a legfőbb ügyészhez, amelyben további iratokat kér hiánypótlás miatt az ügyészségtől Gyurcsány Ferenc ügyében.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/784556" target="_blank"><strong>• További iratokat kér a mentelmi bizottság Gyurcsány ügyében + Videó</strong></a>


Meg tudom erősíteni, hogy az elmúlt hét végén a parlament mentelmi bizottságának levele a legfőbb ügyészhez megérkezett – nyilatkozta a Hír TV-nek Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

A volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztéséről csak azután dönt a testület, hogy megkapta a kért kiegészítést. A volt szocialista miniszterelnököt hivatali visszaéléssel gyanúsítaná meg az ügyészség a sukorói ingatlanpanama miatt. A parlamentnek a benyújtástól számítva 30 napja van arra, hogy döntsön Gyurcsány Ferenc mentelmi jogáról. Az ügyészség indítványa április végén érkezett az Országgyűléshez.

(HírTV)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.