Négyezer háztartásban nem volt áram Pápán

Vezetékszakítás miatt megszűnt az áramszolgáltatás kedd délelőtt legalább négyezer fogyasztónál Pápán – tájékoztatta az MTI-t Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője.

MNO
2011. 05. 24. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kilián lakótelepen szakították el a vezetéket – a felelőst még keresik –, emiatt a vezetékrendszerben négy helyen keletkezett zárlat.

A lakótelepen kívül megszűnt az elektromos szolgáltatás a belvárosban, a Fáy lakótelepen, a Celli úton és még számos utcában. Az áramkimaradás fennakadásokat okozott a boltok, éttermek, hivatalok, bankok és üzemek munkájában – közölte a megyei napilap, a Napló online kiadása. Tanácstalanul ácsorogtak például a vásárlók az áruházak előtt és bent is, mert se ki, se be nem tudtak menni, mivel nem működött az ajtó.

Kanozsainé Pék Mária, Pápa jegyzője azt közölte, hogy a városházán negyedórán át tartott csak az áramszünet, ami a munkában, az ügyfelek fogadásában különösebb fennakadást nem okozott.

Nagy erővel dolgoznak az E.ON munkatársai a szolgáltatás helyreállításán, így délben már csak 560 fogyasztónak kellett nélkülöznie az áramot – mondta a cég szóvivője, hozzátéve, hogy kora délutánra minden bizonnyal mindenütt lesz áram Pápán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.