Olimpiai kvótát szerzett a magyar hétpróbázó

Farkas Györgyi az idei világbajnokságra, illetve a jövő évi olimpiára is biztosította helyét, miután 6059 ponttal nyerte meg a hétpróbát az atléták Debrecenben rendezett összetett magyar bajnokságán.

MNO
2011. 05. 23. 8:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Bp. Honvéd versenyzőjének egyéni csúcsa – amely londoni B szintet jelent – minden idők harmadik legjobb magyar eredménye ebben a számban.

Az atlétáknál korábban Pars Krisztián A szintet dobott kalapácsvetésben, míg a maratonfutó Kovács Tamás, a gyalogló Madarász Viktória (20 km) és a súlylökő Márton Anita teljesítette a gyengébbik szintet, amellyel egy számban egy országból egy versenyző indulhat az olimpián.

A férfiaknál Szabó Attila nyerte a tízpróba aranyérmét 7362 ponttal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.