Óriási a kockázat, de meg kell tenni a lépést

A konszenzusos vélemény most már az, hogy minden bizonnyal bekövetkezik a görög államadósság átrendezése, ám valójában ennek kockázatai meghaladnák az előnyöket, például a tovagyűrűző hatások több száz milliárd eurós bankveszteségeket okozhatnának, és megfelelő intézkedésekkel még mindig elkerülhető Görögország törlesztésképtelenné válása – áll londoni pénzügyi elemzők hétfői helyzetértékelésében.

MNO
2011. 05. 23. 17:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bank of America–Merrill Lynch bankcsoport londoni kutatási és elemző részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) adósságpiaci elemzése szerint az még vitatott, hogy ha Görögország adósságátrendezést hajt végre, akkor más térségbeli gazdaságok is hasonló lépésre kényszerülnének-e, abban viszont szinte teljes az egyetértés, hogy ha Görögországnak nem kell átrendeznie adósságállományát, akkor egyetlen más euróövezeti ország sem jut erre a sorsra. Görögország ugyanis változatlanul az euróövezeti periféria
„Ground zerója” – áll az elemzésben.

A ház szerint azonban a görög adósságátrendezés még mindig elkerülhető, ha a reformfolyamatnak sikerül újabb lendületet adni, ugyanakkor a görög adóssághelyzet fenntarthatóságát egy esetleges átstrukturálás sem garantálná.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.