Öt napra visszaáll a határellenőrzés

Ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést Ausztria teljes határszakaszán, így a magyar–osztrák szakaszon is június 4. és 9. között – tájékoztatott a Külügyminisztérium.

MNO
2011. 05. 24. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint közölték, az osztrák hatóságok a Világgazdasági Fórum zökkenőmentes lebonyolításának megkönnyítéséért állítják vissza a légi, vízi és közúti határellenőrzést. Ebben az időszakban az intézkedés miatt várhatóan megnő az utazás menetideje – írta közleményében a tárca.

A Világgazdasági Fórum június 8–9-én rendezi meg Bécsben az európai és közép-ázsiai kérdésekkel foglalkozó tanácskozását. Az esemény központi témája, hogy míg az EU gazdaságaiban megszorító intézkedéseket alkalmaznak, és lelassult a növekedés, Közép-Ázsia egyes országaiban rohamos fejlődés figyelhető meg. A világgazdasági egyensúly megteremtéséért az érintett országoknak együtt kell működniük – olvasható a szervezet honlapján.

A Világgazdasági Fórum nem kormányzati nemzetközi szervezet, célja, hogy a világgazdaság helyzetét a befolyásos vezetők globális, regionális és iparági vitáin keresztül javítsa. A szervezet legismertebb rendezvénye a svájci Davosban megtartott csúcstalálkozó, amelyen a legbefolyásosabb politikusok, üzletemberek, értelmiségiek és tudósok vitatkoznak fontos globális kihívásokról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.