Sousa felforgatja a Vidit + Képriport

Komoly változtatásokat tervez a bajnok Videoton labdarúgócsapatának keretében Paulo Sousa, a gárda új vezetőedzője.

MNO
2011. 05. 24. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez egy olyan klub, amely hisz az elképzeléseimben és a munkámban. A Videoton velem együtt komoly nemzetközi babérokra tör. Ehhez a főbb posztokon változtatásokra lesz szükség, az első csapat kerete 30 százalékban fog kicserélődni” – mondta keddi, bemutatkozó sajtótájékoztatóján a portugál szakember, aki hároméves szerződést írt alá.

Tassy Márk, a klub ügyvezetője elmondta, hogy a bajnoki cím méltó lezárása volt az elmúlt három és fél évnek, most azonban folytatódik az építkezés és a stabil nemzetközi szereplés a cél.

„A szezon elején akarjuk felállítani a magyar és külföldi szakemberekből álló stábot. Június 9-én kezdjük a felkészülést, melynek során új ötleteket kívánok megvalósítani, ezért új játékosok szerződtetésére is szükség lesz. A közös munka harmadik évére játékosokra igazított új filozófiát kell megvalósítani” – mondta Sousa.

Az együttes arculatával kapcsolatban Sousa hozzátette, hogy a szép játék híve, ennek ellenére az eredményességet is fontosnak tartja: „Olyan focit kell játszanunk, amely mindenkinek tetszik. A győzelmek nagyon fontosak, hiszen azok visznek előre minket, s megvan az elképzelésem egy új játékstílusra, de azt csak a játékosok megfelelő fejlődése alapján tudom megvalósítani.”

A Videoton a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében lesz érdekelt, ahol a bajnokok ágán nem kiemeltként szerepel majd, az első mérkőzésre július 12-én vagy 13-án kerül sor, míg a visszavágót egy héttel később rendezik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.