Súlyos lépésekre készül az olasz kormány

Az olasz kormány 35-40 milliárd eurós megszorítócsomagot tervez, a takarékossági intézkedések bevezetését pedig előre hozzák, hogy megnyugtassák a piacokat.

MNO
2011. 05. 23. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megszorítás célja, hogy 2014-re egyensúlyba kerüljön az államháztartás. Az intézkedéseket a korábbi ütemezéshez képest hamarabb bevezetik. Erről azt követően határoztak, hogy az amerikai Standard & Poor’s (S&P) nemzetközi hitelminősítő a hét végén stabilról negatívra rontotta az euróövezeti tagország szuverén adósosztályzatának kilátását.

A tervek szerint a római vezetés júniusban jelenti be a megszorításokat. Az intézkedések azonnali hatállyal életbe lépnek, a kormány rendelkezéseit azonban a törvényhozásnak is meg kell majd erősítenie hatvan napon belül – jelentette a Reuters hírügynökség hétfőn kormányzati forrásokra hivatkozva.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.