Titokban készült film Salman Rushdie könyvéből

A legnagyobb titokban forgattak filmet Salman Rushdie indiai születésű író Az éjfél gyermekei című regényéből, a munkálatok a napokban értek véget Srí Lankán.

MNO
2011. 05. 24. 8:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A filmet Deepa Mehta Oscar-díjra jelölt indiai–kanadai rendező jegyzi, a forgatás februárban kezdődött, a hét végén Colombóban fejeződött be – tudósított az ABC című spanyol lap internetes kiadása.

Salman Rushdie Az éjfél gyermekei című Booker-díjas regényével lett világhírű, a kötetben India, Pakisztán és a majdani Banglades történetét dolgozza fel 1947-től, a függetlenség elnyerésétől az 1970-es évek végéig. A filmet nagy titkolózás övezte, elsősorban azért, hogy elkerüljék a vallási konfliktusokat.

Az íróra Iránban fatvát bocsátottak ki Sátáni versek című munkája miatt, Deepa Mehta pedig hindu fundamentalisták támadásának célpontjává vált Tűz, majd Víz című filmjei okán.

„Ő a muzulmánok szemében szálka, én a hindukéban. De szerettük volna megcsinálni ezt a filmet, és ennek a hallgatás volt az ára” – jegyezte meg a rendező, aki elismerte, nehéz dolguk volt 800 statisztával titokban tartani a forgatást.

A film a Winds of Change címet viseli, a forgatókönyvet Rushdie írta. Az alkotás várhatóan 2012 tavaszán kerül a mozikba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.