Több évtizedes rekordra hajtanak

Lendületesen kezdte az idei évet a német gazdaság: a statisztikai hivatal kedden megerősítette korábbi előrejelzését, amely szerint a hazai össztermék 1,5 százalékkal gyarapodott idén január–március között 2010 utolsó negyedévéhez képest.

MNO
2011. 05. 24. 8:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly a negyedik negyedévben 0,4 százalékkal bővült a GDP a megelőző negyedévhez viszonyítva. A növekedés motorja a hagyományosan erős export mellett a belföldi fogyasztás és a vállalati beruházások emelkedése volt: a háztartások fogyasztása 1,1 százalékkal nőtt, a cégek 3,9 százalékkal többet költöttek gépekre, berendezésekre, mint tavaly az utolsó negyedévben. Az export 3,1 százalékkal nőtt.

Szakértők azzal számolnak, hogy a gazdasági növekedés az idén is meghaladhatja a 3 százalékot a tavalyi 3,6 százalékos növekedés után, amire a két Németország egyesítése óta nem volt példa.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.