Több mint ezer méter kábelt loptak el

Több mint ezerméternyi telefonkábelt lopott el Tolna megyében egy inkei férfi és két társa, a három gyanúsított közül kettőt előzetes letartóztatásba helyeztek Szekszárdon – közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 23. 17:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 36 éves férfit és társait április 30-án éjszaka dombóvári rendőrök állították elő, miután a gyanúsítottak az igazoltatás elől megpróbáltak elmenekülni egy kisteherautóval. A kocsiban a rendőrök több tekercs telefonkábelt, erővágót és kötelet találtak – tájékoztatott Buda Bernadett, a szekszárdi rendőrkapitányság sajtóreferense. A nyomozás során kiderült, hogy a vezetéket néhány nappal korábban Szekszárd határában lopták el: Szentgál-Szőlőhegy környékéről 700, Szekszárd külterületéről pedig 500 méternyi légkábelt vágtak le az oszlopokról. A nyomozást a Magyar Telekom feljelentésére indította a rendőrség, a távközlési céget 1,4 millió forint kár érte. Az eljárás alatt felvetődött az is, hogy a háromfős társaság kísérelt meg május 12-én további 650 méter vezetéket ellopni Szentgál-Szőlőhegyről; ekkor a kábelt védő riasztó jelzése miatt a tettesek elmenekültek, a rongálással azonban 600 ezer forintos kárt okoztak – közölte a sajtóreferens.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.