Tovább maradhatnak „fent” Athénban

Napi tizenegy órán át tart nyitva mostantól egész évben az athéni Akropolisz – jelentette be a görög kulturális miniszter.

MNO
2011. 05. 22. 13:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műemlék együttes reggel 8 órától este 19 óráig lesz látogatható – közölte Pavlosz Gerulanosz. A nyitva tartás meghosszabbítása a gazdasági reformintézkedések keretében végrehajtott, közintézmények összevonásából és megszüntetéséből eredő létszám-átcsoportosításnak köszönhető.

Eddig a Kr. e. előtti V. századi ókori műemlék együttes, benne a Parthenon templommal, szeptembertől áprilisig hivatalosan reggel nyolctól délután ötig, a többi hónapban pedig 8 órától napnyugtáig volt látogatható. Az év egy részében valójában a múzeum már 15 órakor bezárt, kiváltva a világ minden részéből érkezett turisták elégedetlenségét.

2010-ben az Akropolisz látogatóinak száma 8,7 százalékkal, a lélektani határnak számító 1 millió alá, 993 ezerre csökkent. A közelében lévő, 2009-ben megnyitott új Akropolisz-múzeumban ugyanakkor a látogatók száma ugyanebben az időszakban 66,5 százalékkal, 1,355-re millióra nőtt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.