Új csapat épülhet Rátgéberrel, akadémiával

A pécsi önkormányzat célja, hogy új női kosárlabdacsapatot építsen fel teljesen új alapokon, új koncepcióval és új személyekkel.

MNO
2011. 05. 23. 15:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A romokon nem lehet építkezni. A Pécs 2010 női kosárlabdacsapatnál most jött el az idő, amikor Pécsnek közbe kell avatkoznia, nem nézhetjük tovább a széthullást” – közölte Páva Zsolt polgármester a hétfői sajtótájékoztatón, amelyen bejelentette: a jövőben semmilyen formában nem kívánnak együtt dolgozni a jelenlegi tulajdonosi körrel, a Sport Marketing Management 2007 Kft.-vel. Június 30-ig meghatározzák azt a gazdálkodási formát, amelyben működik majd az együttes.

Az biztos, hogy Zeljko Djokic vezetőedző marad, és szó van arról is, hogy Rátgéber László tanácsaival segíti majd a csapatot. A volt pécsi sikertrénerrel arról is tárgyalnak, hogy kosárlabda-akadémiát létesítsen a megyeszékhelyen. Páva Zsolt szerint az önkormányzat az elmúlt hat évben 327 millió forinttal, ezenfelül a városi cégek az elmúlt két esztendőben további 64 millióval segítették a klubot, a többségi tulajdonos mégis több száz millió forintos tartozást halmozott fel. Jelezte, a klub csak a régi és mostani játékosoknak 149 millió forinttal tartozik.

A pécsi női együttest működtető kft.-ben – amelynek csaknem tíz éve Rózsa Gábor az ügyvezetője – a helyi önkormányzat 49,24 százalék, az utánpótlás-alapítvány 0,76 százalék, míg a magánszemélyekből álló SMM Kft. ötven százalék tulajdonrésszel rendelkezik. A klub vasárnap este azt tette közzé a honlapján, hogy egy széles körű összefogás eredményeként hatvanmillió forinthoz jutott, melyből rendezni tudja azokat a tartozásait, amelyek veszélyeztetik mind a nemzetközi, mind a hazai szereplését, továbbá új játékosok igazolását. Ehhez járult még további 17 millió hétfőn.

„Nekem ügyvezetőként az a feladatom, hogy közreműködjek egy stabil háttér kialakításában, hogy a 11-szeres bajnok és kupagyőztes csapat jövőre is elindulhasson az Euroligában” – nyilatkozta a MTI megkeresésére Rózsa Gábor. „Mostanáig 77 millió forint jött össze az összefogás eredményeként, a kezelendő tartozás pedig 135 millió forint.”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.