Újra nálunk varázsol a kosárcirkusz

Szerdán ismét Budapesten tart bemutatót a Harlem Globetrotters kosárlabdacsapata.

MNO
2011. 05. 24. 6:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők tájékoztatása szerint a 25 fős világhírű „utazó kosárcirkusz” első számú attrakciója jelenleg Grant Dizzy, aki tökéletesen és sok humorral utánozza legendás játékosok – köztük Michael Jordan, Kobe Bryant és LeBron James – dobótechnikáját, s ezt a Papp László sportaréna közönsége is megcsodálhatja majd, de emellett sor kerül többek között „négypontos” dobásokra is.

Az eredetileg komoly kosárlabdacsapatként indult New York-i társulat a 30-as évek elején, egy, az ellenfelükre mért megsemmisítő győzelem során állt neki bohóckodni, amelynek eredményeképp az idők folyamán – megkérdőjelezhetetlen játéktudásuk mellett – védjegyükké vált a komédia és a nézőket is aktívan bevonó show-műsor.

Az 1927-ben alapított együttes legutóbb tavaly márciusban, Budapesten és Veszprémben kápráztatta el a sportág magyarországi híveit a trükkökkel és látványos mutatványokkal tarkított produkciójával.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.