Vádat emeltek a pécsi taxis feltételezett gyilkosa ellen

Vádat emelt az ügyészség a napokban a több mint másfél évtizede, 1995-ben történt pécsi taxisgyilkosság feltételezett elkövetője ellen.

MNO
2011. 05. 23. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Petréteiné Malomsoki Csilla, a Baranya Megyei Főügyészség helyettes vezetője hétfőn az MTI érdeklődésére azt mondta: az ügyészség a rendelkezésre álló bizonyítékok mérlegelése alapján különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta meg a 37 éves férfit. A rendőrség januárban közölte, hogy van gyanúsítottja az eddig a felderítetlen esetek között számon tartott, 1995-ben történt pécsi taxisgyilkosságnak, azok után, hogy tavaly ismét elővették az ügyet, és több nyomozati cselekményt hajtottak végre.

Az emberölés gyanúsítottja önként jelentkezett a rendőrségen, azt állítva: ő az elkövető. Indoklása szerint azért adta fel magát, mert komoly lelkiismeret-furdalás gyötri. A gyanú szerint a férfi volt az, aki 1995. december 1-jén Pécs határában végzett Gál Csilla taxisofőrrel. A nőt tizenkét késszúrással ölte meg támadója, a több sebből vérző asszonyra aznap este egy orvos házaspár talált rá az Abaligeti út mecsekszentkúti elágazásánál, ötven méterre a még járó motorú gépkocsijától. Saját autójukkal kórházba vitték, de mire odaérkeztek, a taxisofőr meghalt.

Az áldozat taxijába – szemtanúk szerint – a Konzum áruháznál szállt be egy 25 év körüli, 180 centiméter magas, kisportolt alkatú, rövid, szőke hajú fiatalember, aki katonai mikádót vagy ahhoz hasonló zöld kabátot viselt. A nyomozás adatai szerint több mint fél órán keresztül vitette magát a városban különböző helyekre. Az ügyben nagy erőkkel indult meg a nyomozás, de a tettes kilétére nem derült fény. Annyit lehetett tudni, hogy feltehetőleg nem rablógyilkosság történt, a taxisnő ékszereit és pénzét ugyanis nem vitte el a támadó. A kocsiban egy kék reklámszatyrot is találtak, abban pedig pénztárcát és egy esernyőt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.