Új mentőállomást kapott Recsk

Új mentőállomást avattak pénteken a Heves megyei Recsken; a térségben eddig nem volt biztosítható, hogy a mentőautók 15 percen belül a riasztás helyszínére érkezzenek.

MNO
2011. 06. 03. 13:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mentőállomást az Országos Mentőszolgálat (OSZ) a helyi önkormányzattal együttműködésben alakította ki – közölte Győrfi Pál, az OSZ kommunikációs igazgatója.

Mint elmondta, a nagyközség a Nemzeti Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Operatív Programjából nyert támogatást a helyi egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére, egy kistérségi járóbeteg-szakellátó központ létesítésére. Ennek keretében alakították ki a mentőállomást.

Közlése szerint Heves megyében eddig kilenc mentőállomás működött – Bélapátfalván, Egerben, Gyöngyösön, Hatvanban, Hevesen, Kálban, Petőfibányán, Pétervásárán és Poroszlón –, de Recsk és térsége „fehér foltnak számított” a megyében.

Az új bázison 14 mentődolgozó teljesít szolgálatot két mentőautóval, utóbbiak egyike 24 órán át készenlétben áll – mondta Győrfi Pál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.