Lovas István: A szabad sajtó haszna

MNO
2011. 07. 21. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajon miként lehet azt a magyar sajtót összességében véve már nem szabadnak tekinteni, a fehérorosz médiához hasonlítani és a magyar valóságról a cenzúrától és a retorziótól való félelmében szándékosan félretájékoztatónak tekinteni akkor, amikor nincs még egy olyan európai ország, amelyben a miénkhez hasonló durvasággal és minden alapot nélkülözve is lehet támadni a kormányt és annak tagjait úgy, hogy az „elkövetőnek” bármilyen valós retorziótól kellene tartania? Ahol a közszolgálatból a „politikai” tisztogatás után keményvonalas szocialista kötődésű újságírók maradtak a képernyőn, sőt egy olyan ember maradhatott ott, aki a szocialisták idején a tévében a jobboldalinak tekintett alkalmazottak szőnyegbombázását követelte, és kap olyan fizetést, ki tudja, milyen munkáért, amelynek egytizedét egy tanítónő megirigyelhetné?

(Magyar Nemzet, 2011. július 21.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.