550 milliárd forintra emelkedett a vállalati kötvények állománya

A vállalati kötvények állománya a pénzügyi válság kezdete, 2008 óta 230 milliárd forinttal, 550 milliárd forint fölé emelkedett, ami azt mutatja, hogy a hitelek helyett a kötvénykibocsátás felé fordultak a magyarországi cégek – állapítja meg a BNP Paribas Magyarország friss elemzése.

MNO
2011. 08. 04. 8:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kötvénykibocsátások jelzik a pénzügyi kultúra változását is. Sziráki Edit, a BNP Paribas Magyarország vállalati és tranzakciós finanszírozásért felelős ügyvezető igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemeli: a hitellel összefüggő magas finanszírozási költségek és a kockázati környezet romlása a belföldi tőkepiacra irányította a vállalatvezetők figyelmét. A nyugati pénzügyi kultúrával összehasonlítva a fejlődésnek ugyanakkor még tág tere van – állapítja meg a bank elemzése.

A válság a vállalati és a hitelezői oldalon is változást hozott: a gyorsaság helyett a stabilitásra és a kiszámítható működésre került a hangsúly. „Előtérbe került a kockázattudatosság és a hatékonyság” – fogalmazott Sziráki Edit. Hozzáfűzte: mindkét oldalról, a vállalati és a finanszírozó oldaláról is egyre inkább elvárt érték a kölcsönös lojalitás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.