Az egyik legnagyobb aranybányába tartott, amikor lezuhant

Lezuhant Indonéziában egy bányászokat szállító helikopter; a balesetben tízen, közöttük ausztrál és dél-afrikai állampolgárok, vesztették életüket – közölték csütörtökön az indonéz hatóságok.

MNO
2011. 08. 04. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlekedési minisztérium közlése szerint Észak-Celebesz egyik hegyvidéki körzetében találtak rá a helikopter roncsaira. A baleset okát még vizsgálják. „A helikopter esős időben, egy hegyes vidéken zuhant le” – mondta egy minisztériumi szóvivő. A jármű a melbourne-i székhelyű Newcrest Mining ausztrál vállalat által üzemeltetett Gosowong bánya felé tartott, amely a világ egyik legnagyobb aranybányája. A lelőhely Halmahera szigetén, Jakartától 2400 kilométerrel északkeltre található – közölte az ausztrál csoport egyik illetékese.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.