Csak egy kattintásnyira a csoda

Egy kattintással elérhetők a Drezdában lévő világhírű művészeti alkotások, köztük a képtárban őrzött Raffaello-festmény, a Sixtusi Madonna.

MNO
2011. 08. 05. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műkincsgyűjteményeknek helyet adó múzeumegyüttes csütörtökön mutatta be háromdimenziós panoráma vezetését, amely az intézmény honlapján érhető el. A drezdai képtár egyedülálló kollekciót tudhat magáénak régi – németalföldi és itáliai – mesterek munkáiból, ezek közül jó néhány megtekinthető az új szolgáltatás révén.

Az érdeklődők Rubens, Rembrandt, Tiziano vagy éppen Dürer képei közül is csemegézhetnek, a képek mellett látható i betűre kattintva részletes információkat kaphatnak az alkotásokról. Nemcsak a képeket, hanem a török kamrát és a páratlan porcelángyűjteményt is megtekinthetik az internetezők, a szolgáltatás hamarosan tovább bővül, és kiterjed más múzeumokra is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.