Egy fregatt közelében csapódott be a rakéta

Rakéta csapódott be szerdán az egyik olasz fregatt közelében, amely a líbiai partoknál tartózkodik – közölte Ignazio La Russa olasz védelmi miniszter.

MNO
2011. 08. 03. 19:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rakéta becsapódását észlelték a Bersagliere nevű fregatt radarjai. A lövedék a hadihajótól mindössze két kilométerre zuhant bele a tengerbe, és nem okozott károkat. Egyelőre nem tudni, hogy a fregatt volt-e a célpont s hogy honnan érkezett a lövedék. A miniszter is csak annyit mondott, hogy „talán Líbia területéről kilőtt rakétáról van szó, vagy egy légvédelmi rakéta csapódott be a tengerbe”. A Bersagliere elővigyázatosságból eltávolodott a rakéták hatósugarából.

Az egykori gyarmattartó Olaszország, amely Líbia egyik legjelentősebb kereskedelmi partnere volt, szakított Moammer Kadhafi rendszerével, és április elején az elsők között ismerte el a líbiai lázadók politikai szervét, az Átmeneti Nemzeti Tanácsot legitim tárgyalópartnernek.

Franco Frattini olasz külügyminiszter július 15-én ismét arról beszélt, hogy nincs alternatívája Kadhafi távozásának, mert az nélkülözhetetlen feltétele a politikai átmenet megkezdésének.

Olaszország 12 repülőgéppel és több fregattal vesz részt a Kadhafi hadigépezete ellen a NATO vezetésével folyó műveletekben, emellett több támaszpontját is a nemzetközi koalíció rendelkezésére bocsátotta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.