Éles úszóaknára figyeltek fel a balatoni pecások

Délelőtt hatástalanítják azt az úszóaknát, amelyet még szerdán találtak a Balaton vizében Sajkod település közelében – közölte Kovács Attila, a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtófőnöke péntek reggel az MTI-vel. A Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj parancsnoka, Hajdú Gábor is a helyszínre tart.

MNO
2011. 08. 05. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Attila elmondta, hogy a tűzszerészek az akna megsemmisítésével várhatóan a déli órákra végeznek. Az érintett területet addig nem lehet megközelíteni – tette hozzá. A HM sajtóirodája csütörtökön tájékoztatta az MTI-t, hogy a Magyar Honvédség tűzszerészei egy 250 kilogrammos, II. világháborús úszóaknát próbálnak hatástalanítani a tóban. Sajkod településtől 50-60 méterre, a nádas szélében szerdán horgászok figyeltek fel a gyanús tárgyra. Az úszóakna robbanóanyag-tartalma 50-60 kilogramm. A 15 gyújtószerkezetet tartalmazó robbanótestnek két gyújtója még ép, tehát éles, ezért igen veszélyes állapotúnak mondható.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.