Félezer ember már őrizetben van

Több mint 550 tüntetőt vett őrizetbe helyi idő szerint csütörtökön a chilei rendőrség az ország különböző városaiban – közölte este a belügyminiszter-helyettes.

MNO
2011. 08. 05. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A diákok a tüntetésekre nem kaptak engedélyt. A fővárosi demonstráción mintegy ötezren vettek részt. Ellenük a rendőrség vízágyúkat és könnygázt vetett be. Az összecsapásokban ismeretlen számú tüntető és 29 rendőr megsebesült. A Santiagóban őrizetbe vettek száma 284.

A dél-amerikai országban több mint két hónapja indult el a közoktatással elégedetlen középiskolások, egyetemisták és tanárok tiltakozó megmozdulása. Az oktatás színvonalának és finanszírozásának javítása mellett egyebek között azt követelik, hogy az állam vegye át a forráshiánnyal küzdő önkormányzatoktól a középiskolákat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.