Hondurasi oklevelet kaptak a vízilabdás fiúk

Tévedésből hondurasi oklevelet kapott a sanghaji vizes világbajnokságon negyedik helyen végzett magyar férfi vízilabda-válogatott.

MNO
2011. 08. 04. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapat hivatalos honlapja, a www.vlv.hu csütörtökön azt írta, a játékosok nevére kiállított dokumentumon – melyet a nemzetközi szövetség (FINA) elnöke is aláírt – Magyarország neve helyett ez szerepel: „The Republic of Honduras”.

„Ez felháborító! – reagált a hírre Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke az MTI megkeresésére. – Tiltakozni fogunk a FINA-nál, méghozzá rögvest! Az a minimum, hogy bocsánatot kérnek...” A tévedés hátterében valószínűleg az áll, hogy könnyen összekeverhető Magyarország (HUN) és Honduras (HON) angol rövidítése. A közép-amerikai ország egyébként még sosem vett részt vízilabda-vb-n.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.