Ismét igénybe veszik a refinanszírozási eszközt

Az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa ismét lehetővé teszi a válság elején bevezetett hat hónapos refinanszírozási eszköz igénybevételét teljes kihelyezéssel, fix kamatozással – mondta Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnöke a szervezet kormányzótanácsának kamatdöntő ülését követő sajtótájékoztatón. Az első kihelyezésre a jövő héten kerülhet sor.

MNO
2011. 08. 04. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök nem nyilatkozott arról, hogy a szervezet folytat-e újra különleges kötvényvásárlást (SMP) az euróövezeti köténypiacok megnyugtatására. Elmondta: „teljesen transzparens módon hajtjuk végre ezeket a beavatkozásokat, minden hétfőn látják az előző heti tevékenységünket”. Mint minden kormányzótanácsi ülésen, ezúttal is szóba került ez az eszköz – tette hozzá. Az EKB 18 hete nem hajtott végre intervenciót a másodlagos kötvénypiacon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.