Jól „dolgozott” a maffia: az egész rendőrség elmenekült

A kábítószercsempészektől való félelmében felmondott egy mexikói kisváros egész rendőrsége, miután három társukat a közelmúltban meggyilkolták.

MNO
2011. 08. 05. 5:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Chihuahua szövetségi állam főügyésze elmondta, hogy Ascension város közel húszfős rendőrkapitányságán csütörtökön mindenki felmondott, ezért a 24 ezres település rendőr nélkül maradt. A rendfenntartói feladatok ellátására szövetségi rendőröket vezényeltek a helyszínre.

Az észak-mexikói Chihuahua szövetségi állam az Egyesült Államokkal határos, s itt követték el a szervezett bűnözés és a kábítószer-kereskedelem számlájára írt legtöbb mexikói gyilkosságot azóta, hogy a kormány 2006 decemberében hadat üzent a drogcsempészeknek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.