Nő a rekord: 46 nap alatt kutyagolt végig a hegységen

Rekordgyorsan gyalogolt végig egy nő az Appalache-hegységen, de így is 46 napra volt szüksége hozzá.

MNO
2011. 08. 04. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A táv 3500 kilométer hosszú és kifullasztó emelkedőkben gazdag. Jennifer Pharr Davis Maine államból indult a Katahdin-hegyről, és Georgiában végzett az ösvénnyel a Springer-hegyen. Naponta átlagosan 75 kilométert kutyagolt. Nem hivatalos adat szerint Davis egy nappal gyorsabb volt az ösvényt megjárt eddigi legfürgébb túrázónál. Még magát is „lehagyta”: 11 nappal hamarabb teljesítette a távot, mint korábban, amikor megszerezte „az Appalache-ösvényt leggyorsabban végigjáró nő” címét. A teljes képhez hozzátartozik, hogy Davis lényegében poggyász nélkül gyalogolt, férje és barátaik látták el élelemmel, csak a mindig éppen szükséges innivalót kellett cipelnie.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.