Nyomozás indult Szombathelyen

Pénzügyi szabálytalanságok gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség a szombathelyi Nyitra utcai Általános Művelődési Központ (ÁMK) ügyében – közölte Angyal László, a szombathelyi városháza kommunikációs vezetője csütörtökön.

MNO
2011. 08. 04. 20:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatása szerint a sikkasztás gyanúja egy hivatalos bejelentés után vetődött fel. Az önkormányzati intézménynél az elmúlt hetekben elvégzett ellenőrzés nyomán a városvezetés úgy döntött, a feltételezett pénzügyi szabálytalanságok súlyossága miatt indokolt a büntetőfeljelentés. Ezt követően Puskás Tivadar (Fidesz–KDNP) polgármester a Szombathelyi Rendőrkapitányságon sikkasztás bűncselekmény alapos gyanúja miatt tett feljelentést.

A városháza közleménye szerint az intézményben történtekkel kapcsolatban munkajogi lépés is történt. A szombathelyi közgyűlés jövő szerdán rendkívüli ülést tart, az üggyel kapcsolatos előterjesztést a közgyűlés zárt ülésén tárgyalják majd a képviselők. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya megindította az eljárást. Az ügyről további részleteket sem az önkormányzat, sem a rendőrség nem közölt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.