Olasz foci: luxusétteremből pizzéria

Az olasz labdarúgás hanyatlását elemezte keserű szavakkal Adriano Galliani, a bajnoki címvédő AC Milan alelnöke.

MNO
2011. 08. 04. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Luxusétteremből lecsúsztunk pizzériává – jelentette ki Silvio Berlusconi tulajdonos jobbkeze. – Várhatóan tovább süllyedünk a többi európai topligához képest, a 2016-os Európa-bajnokságra építendő stadionokkal a franciák meg fognak előzni bennünket.” A Gazzetta dello Sport csütörtöki tanulmánya rámutatott, hogy 2000-ben a Serie A üzleti forgalma 0,9 milliárd euróra rúgott, ezzel szinte egyenértékű volt az angol Premier League-gel (1,1 milliárd). Akkor a harmadik helyen a német Bundesliga állt 0,53 milliárddal. Tavaly viszont a szigetországi bajnokság már 2,4 milliárdnál tartott, és a Bundesliga (1,55) is megelőzte az olasz pontvadászatot (1,53).

Galliani szerint a gondok fő okát az elöregedett stadionokban kell keresni. Miközben ugyanis a 2009/2010-es szezonban a Real Madrid 129,1, a Manchester United pedig 122,4 millió euróra tett szert az arénához köthető bevételekből, az Internazionale csak 38,6-ot, a Milan pedig 31,3-at kasszírozott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.