Saját férje késelte halálra a híres írónőt?

Meggyilkolták az egyik legnépszerűbb cseh bestsellerírót, Simona Monyovát. A rendőrség a férjét gyanúsítja a bűntettel.

MNO
2011. 08. 05. 9:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 44 esztendős Monyovát Brno-Obranyban lévő házában ölték meg több késszúrással. A rendőrség szerdán éjszaka szállt ki a helyszínre, és már holtan találta az asszonyt. A súlyosan sérült férjet kórházba szállították, de egyelőre nincs kihallgatható állapotban.

Az írónő 25 könyv szerzője, amelyek többsége bestsellerré vált a cseh piacon. 2002 óta férje segítségével saját kiadásban jelentette meg nőknek szóló történeteit. A cseh könyvkiadásban Michal Viewegh után a legkelendőbb írónak számított. Interjúiban úgy festette le, hogy regényei egyfelől fikciók, ám saját, illetve barátai életéből is nyer hozzájuk ötleteket. Idén megjelent utolsó munkáját úgy mutatta be, mint egy házasság történetét, amely csodásan kezdődik, de végül csatatérré változik. Egyes spekulációk szerint saját házasságáról mesélt a történetben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.