Telefonon egyeztetnek Európáról

A német kancellár, Angela Merkel telefonon egyeztet pénteken a francia elnökkel, Nicolas Sarkozyvel „az euróövezet jelenlegi helyzetéről” – tájékoztatott a német kancellári hivatal pénteken.

MNO
2011. 08. 05. 8:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német kormányszóvivő nem kívánt részletesebb információval szolgálni. Párizsban az Elysée-palota csütörtökön arról tájékoztatott, hogy Sarkozy pénteken José Luis Rodriguez Zapatero spanyol miniszterelnökkel egyeztet. A tárgyalásokra a pénzpiaci zavargások közepette kerül sor. Befektetők egyre inkább aggódnak amiatt, hogy az euróövezeti adósságválság továbbterjedhet a közös valuta térségének harmadik és negyedik legnagyobb gazdaságára, Olaszországra és Spanyolországra. Az Európai Bizottság csütörtök késő esti közlése szerint pénteken 12.20-kor Olli Rehn pénzügyi biztos tart sajtótájékoztatót az euróövezet gazdasági helyzetéről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.