Veszélyes anyag ömlött ki egy újpesti gyógyszergyárban

Három embert a tűzoltóknak kellett kimenteniük egy újpesti gyógyszergyárból, miután veszélyes anyag ömlött ki. Egyikük égési sérüléseket szenvedett – közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 05. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisdi Máté elmondta, hogy a Chinoin Zrt. Budapesten, a IV. kerületi Tó utcában lévő telephelyén „ismeretlen mennyiségű” ecetsav folyt ki. A háromszintes épületet kiürítették és lezárták. A tűzoltók az anyag semlegesítését védőruhában végzik, ezután veszélyesanyag-tárolóba rakják és elszállítják – mondta a szóvivő. Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese azt mondta: a helyszínről egy könnyű sérültet szállítottak kórházba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.