időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

A Fővinform jelenti

–
2002.06.12. 23:00

1. A XI. kerületben a Bartók Béla utat lezárták a forgalom elől a Szent Gellért tér és a Tétényi út között, ide csak a BKV-járművek és taxik hajthatnak be. A terelőút a Műegyetem rakpart –Irinyi József utca–Október 23. utca. A Budai alsó rakpartra lehajtó ágat a Petőfi hídnál lezárták. Az alsó rakpartra a Lágymányosi hídnál lehet legközelebb lehajtani. A Szent Gellért téren a Szabadság hídra jobbra kanyarodó sávot lezárták, az Erzsébet híd felé csak egy sáv járható. A Budafoki utat egyirányúsították a Szent Gellért tértől a Karinthy Frigyes útig. A Tétény 2-busz hétfőtől mindkét irányban megáll a Városház térnél, a Savoyai Jenő térnél és a Leányka utcánál, így lehet az 58-as és a 150-es autóbuszokról is átszállni. A Tétény-busz a Móricz Zsigmond körtérig jár, a gyors 3-as autóbusz megállójáig. A 86-os autóbuszok a Kosztolányi Dezső tér felé az eredeti útvonalon közlekednek, az ellenkező irányban viszont a Budafoki út helyett a Bartók Béla úton. Ideiglenes megállót a Móricz Zsigmond körtéren, illetve a Csiky utcánál találhatnak az utasok.
2. A Belvárosban a Bárczy István utcát a Károly körút és a Városház utca között lezárták.
3. Az Erzsébetvárosban a Dembinszky utcábanl, a Dózsa György úttól a Bethlen Gábor utcáig mától csatornázás okoz útszűkületet.
4. A Józsefvárosban az Orczy úton (a SOTE épületénél) tűzoltógyakorlatot tartanak mai 10.15-től 12.15-ig, ezért a Nagyvárad tér és az Elnök utca között fél szélességében lezárják az Orczy tér felé vezető oldalt. A villamosközlekedés zavartalan.
5. A Ferencvárosban a Soroksári úton, a Haller utca előtt nagymértékben leszűkül az útpálya a Boráros tér felé vezető oldalon.
6. A XIII. kerületi Róbert Károly körutat a zuglói Hungária körúttal összekötő felüljárót félszélességben lezárták, a Lágymányosi híd felé két sávban, az Árpád híd irányába pedig egy sávban lehet közlekedni. A gyors 32-es buszok rövidített útvonalon, a Mexikói útig viszik az utasokat Kőbányáról.
– A II. kerületben az Árpád fejedelem útján a Margit híd után észak felé útszűkület lassítja a forgalmat.
– Óbudán a Szentendrei úton, a Zsófia utcánál jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet építenek, ezért mindkét irányban sávlezárást kell kikerülniük.
– A XII. kerületben a Kékgolyó utcában az Istenhegyi útnál közművet építenek, ezért sávlezárásra és megállási tilalomra számítsanak. A Felső Svábhegyi úton, az Alsó Svábhegyi úton, valamint a Hadik András utcában kábelt fektetnek, ezért egy-egy szakaszon útszűkületen kell áthajtani.
– A Terézvárosban a Dózsa György úton, az Andrássy út és a Benczúr utca között a Thököly út felé vezető külső sáv nem járható.
– A XV. kerületben a Fő úton mától a Sín utca és a Rákóczi utca között vízcsőcsere miatt kell útszűkületre számítani. A Régi Fóti úton a Bogáncs utcánál a városközpont felé vezető oldalon útszűkületen kell áthajtani.
– A XVI. kerületben a Rákosi utat a Kossuth Lajos utca és a Rákóczi út között lezárták, a János utca és az Akácfa utca között csupán egy sáv maradt szabadon. A 144-es autóbuszok a Szent Korona utca felé kerülnek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.