időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Egy helyben topog az ipar teljesítménye

MTI
2002.06.13. 23:00

Áprilisban a szezonálisan és munkanap tényezővel kiigazított adatok szerint 2,6 százalékkal csökkent az ipari termelés márciushoz képest, a tavaly áprilisihoz viszonyítva pedig – a munkanap tényezővel korrigált számok alapján – 0,3 százalékkal mérséklődött – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Kiigazítatlan adatok szerint a termelés a 2001. áprilisi szintet 4,5 százalékkal haladta meg, az év első négy hónapjában 1,3 százalékkal nőtt a bázishoz képest.
Az idén az első négy hónapban az export 4,2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát, a nagyvállalati körben ennél valamivel magasabb volt a kivitel növekedése. Ugyanakkor a KSH jelentése szerint az ipari vámszabad területeken működő szervezeteknél – amelyek az összexport 51,9 százalékát adják – mindössze 0,5 százalékos emelkedést regisztráltak. Az ipar belföldi értékesítése január–áprilisban stagnált.
A negyedik hónapban a feldolgozóipari termelés 5,9 százalékkal nőtt a bázishoz képest. A villamosenergia-, gáz-, gőz- és vízellátás teljesítménye 3,9 százalékkal csökkent az áprilisi kedvezőtlenebb időjárás ellenére is.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.