időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Képmás

–
2002.06.14. 23:00

Zavaros világ vesz körül bennünket, amelyben az élet és az emberi méltóság védelmével kapcsolatos értékek megkérdőjeleződtek. A Képmás iránytű, amely kivezethet a lelki káoszból. Hasznos eszköz azoknak, akik eltévedtek, és a mindennapok kérdéseire keresik a választ. Útmutató a bizonytalankodóknak, a támogatásra, megerősítésre szorulóknak. Támasz és segítség a helytállásban az örök értékekhez, a maradandóhoz, a szeretet parancsához ragaszkodóknak. A Képmás ma Magyarország egyetlen keresztény és nemzeti szemléletű családi magazinja.
A kéthetente 64 oldalon megjelenő, harmadik évfolyamában járó, színes nyomású folyóirat egyházközségi lapból fejlődött országos terjesztésű kiadvánnyá. Az Illéssy Mátyás fiatal solymári katolikus plébános által vezetett lap mindenkihez szól: kicsikhez, nagyokhoz, vidékiekhez, városiakhoz, határon innen és túl élő magyarokhoz egyaránt. A némelykor tudományos igényességgel megírt, máskor könnyedebb, szórakoztatóbb hangvételű írások alaptémája és -eszménye a társadalom megtartó ereje, a család.
Minden családtagnak kínál hasznos és tartalmas olvasnivalót a magazin. Legfőképp az ifjúságnak, amelyre manapság különösen nagy veszélyek leselkednek. Az ifjak számára állandó mellékletet nyitott a Képmás. Ebben az új generáció nyelvén és nyitottságával esik szó kultúráról, tartalmas és színvonalas kikapcsolódásról. A felnőttek tanúságtévő családokról, szolgáló emberekről, közösségekről olvashatnak a lapban. A népszokásokat bemutató, fontos történelmi kérdésekkel foglalkozó írások egyaránt szólnak idősebbekhez és fiatalabbakhoz. A Képmás legutóbbi számai részletesen foglalkoztak a Hídember című új magyar filmmel, a Terror Házával vagy több mint egy esztendeje elhunyt nagy színművészünkkel, Sinkovits Imrével. A lapot mostanáig a Szociális és Családügyi, valamint az Ifjúsági és Sportminisztérium is támogatta. Olyan neves személyiségek is interjút adtak a közelmúltban a magazinnak, mint Agárdy Gábor színművész vagy dr. Papp Lajos szívsebész.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.