időjárás 1°C Mária 2023. december 8.
logo

Röviden

–
2002.06.12. 23:00

Segélykérő levél a Duna TV-től
Medgyessy Péter miniszterelnök közbenjárását kérte az intézmény forgótőkehiányának rendezéséhez Pekár István, a Duna Televízió elnöke. Pekár lapunknak elmondta: szeretnénk, ha a kormány a lehető leghamarabb átutalná a kétmilliárd forintos forgótőke-juttatást a Duna TV-nek. Mint mondta, állnak a közszolgálati médiumok tevékenységét vizsgáló parlamenti albizottság és az Állami Számvevőszék vizsgálata elé, hiszen gazdálkodásuk tökéletesen átlátható, világos. Leszögezte: nincs csődhelyzet, de a soron kívüli forgótőke-juttatást fontos megkapniuk a vizsgálatok előtt, hogy ősztől is zökkenőmentesen tudjanak tovább dolgozni. (D. F.)

Mazsihisz: köszönet az egyik nagy párttól
Levélben köszönte meg „az egyik nagy párt” a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének, hogy a zsidó szervezetek az országgyűlési választások előtt semmilyen módon nem befolyásolták híveiket, sem egyházi, sem világi rendezvényeken – adta hírül a Szombat című folyóirat. A lap júniusi számában megjelent hírt Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató szerdán megerősítette az MTI-nek. Azt, hogy melyik pártról van szó, sem az igazgató, sem a folyóirat nem közölte. A Szombat cikke szerint a levélről Tordai Péter elnök tett említést a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége május 5-én tartott közgyűlésén. (MTI)

Magyar hírtelevízió indulhat
Valóban felmerült egy magyar nyelvű hírtelevízió létrehozásának gondolata, ám a munka még a tervezési fázis elején tart – közölte tegnap Krasznai János, a Filmmúzeum nevű tévéadó főszerkesztője, a Népszabadság információra reagálva. Elmondta: az ügyben felvették a kapcsolatot Bence György filozófussal, aki garancia lehet arra, hogy újszerű, korrekt tájékoztatást adó csatorna induljon. – Ha független tájékoztatási eszközként képes működni, úgy van létjogosultsága egy ilyen televíziónak, ezért érthetetlen, hogy már most, bármely politikai oldalhoz sorolják az adót – fogalmazott. A Filmmúzeum átalakításáról szóló lapértesülést cáfolta. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.