időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Röviden

–
2002.06.12. 23:00

Eladja mikroelektronikai részlegét a svéd Ericsson távközlési berendezéseket gyártó cég. A vevő a német Infineon, amely a 400 millió eurós értékű gyáregységért cserébe saját részvényeket ad a svéd vállalatnak.
***
Korábbi bejelentésekkel szemben a csődbe jutott holland KPNQwest június végéig tovább működteti 25 ezer kilométer hosszú, szélessávú internetes gerinchálózatát. Az új hálózat lezárási időpontjának módosítása annak köszönhető, hogy azok a felhasználók, akik a KPNQ csődjét előidézték, részben kifizették tartozásukat.
***
Dematerializált formájúvá alakította át törzsrészvényeit az OTP Bank Rt. Az átalakításra be nem nyújtott részvényeket az igazgatóság érvénytelenítette, a papírok ellenértékének kifizetéséről az OTP a közeljövőben közleményben tájékoztat.
***
Májusban átlagosan 1,9 százalékkal emelkedtek Romániában a fogyasztói árak. Áprilisban a román statisztikai hivatal 2 százalékos drágulást mért, miközben a tizenkét havi infláció 24,4 százalékos volt.
***
Több mint félmilliárd euróval emeli meg alaptőkéjét az osztrák Erste Bank. A bank közleménye szerint a felügyelőbizottság döntése szerint még az idén 608 millió euróval emeli tőkéjét. A tőkebevonást a bank terjeszkedésre kívánja költeni.
***
Piacvezető kíván lenni Közép-Kelet-Európában az osztrák OMV osztrák kőolaj- és vegyipari konszern. A társaság vezérigazgatója szerint a piacvezetés eléréséhez elsősorban az kell, hogy a lehető legnagyobb benzinkúthálózattal rendelkezzék az adott régióban, ennek egyik lépéseként Szerbiában száz töltőállomás létrehozását tervezik. Az OMV jelenleg 480 benzinkutat működtet Közép-Kelet-Európában.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.