időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Röviden

MTI
2002.06.14. 23:00

Importtevék
Szentkirályi
Tevéket exportál egy élelmes ausztrál kereskedő Szaúd-Arábiába. Eszembe jutnak a viccek a szocialista külkereskedelemről: fürdőgatya-kivitel Izlandra, fűtőtestexport Afrikába. Láttuk, mi lett a vége. De ezek az ausztrálok tudhatnak valamit – nekik minden sikerül.

Vádemelés az ügyvéd ellen
Csalás miatt vádat emelt egy ügyvéddel szemben a Fonyódi Városi Ügyészség. A vádlott részt vett egy ingatlan tulajdonjogának megállapításáért folyó perben, mely védence javára dőlt el. A vádirat szerint az ügyvéd ennek ellenére 250 ezer forintért közreműködött abban, hogy a vesztes fél az ingatlant eladja egy francia vevőnek. (HP)

Rablóbanda Kaposváron
Rablóbandát fogtak el a rendőrök Kaposváron. Az öt, 18–25 éves fiatalember fényes nappal, a nyílt utcán fosztotta ki áldozatait. A rendőrök gyanúja szerint 30-35 eset írható a számlájukra, bár ők mindössze 12 rablást ismertek be, és ezek közül nyolcról érkezett bejelentés. Általában pénzt, mobiltelefont, illetve bankkártyát vittek el. Az öt tettes közül, kettőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, egyikük őrizetben van, a többiek szabadlábon védekezhetnek. (HP)

Felelősségre vonnák a nagybácsit
Jól van a Csákberényből szerdán eltűnt és csütörtökön megtalált kétéves kisfiú, ezért megszüntették a Fejér Megyei Szent György Kórház intenzív osztályán a megfigyelését. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt eljárást indított a kisfiú nagybátyja ellen, akinek a gondjaira bízták szülei a gyereket. (MTI)

Tragédia a bányatóban
Jet-skivel betonfalnak rohant egy fiatal pár tegnap kora este, egy szigetszentmiklósi bányatóban. A járművön ülő 22 éves lány a helyszínen életét vesztette. A fiú sérülések nélkül úszta meg a balesetet. (Sz. Z.)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.