Külföldi amerikaiak bírálják Busht

Tudósítónktól
2003. 11. 25. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok területén kívül élő amerikaiak a napokban Prágában találkozóra gyűltek össze, hogy kifejezésre juttassák elégedetlenségüket George W. Bush elnök politikájával szemben és lépéseket tegyenek a szerintük tarthatatlan helyzet megváltoztatására.
A találkozó résztvevői elhatározták: az Egyesült Államokon kívül élő amerikaiak százezer aláírást gyűjtenek honfitársaiktól, amellyel arra kötelezik magukat, hogy a következő elnökválasztáskor nem Bushra fognak voksolni. Az aláírók olyan elnökjelöltet fognak támogatni, aki véget vet az iraki háborúnak és fellép a polgári és szabadságjogok további korlátozása ellen az Egyesült Államokban. A prágai találkozón sok szó esett az iraki háborúról. Scott Ritter, az ENSZ iraki fegyverzet-ellenőrző bizottságának volt vezetője beszédében hazugnak minősítette a Bush-kormányzat Irak-ellenes politikáját, hangsúlyozván, hogy e politika célja sosem Irak lefegyverzését, hanem Szaddám Huszein rendszerének felszámolását célozta. Ritter megállapította: az Amerikai Egyesült Államok kormánya lejáratta a fegyverzet-ellenőrzés folyamatát és visszaélt az ellenőrökkel.
A találkozó résztvevői – főként Németországban, Franciaországban és Csehországban élő amerikaiak – az Egyesült Államokban uralkodó közállapotokat kilátástalannak tekintik, szerintük a politikát a valóságban a nagy korporációk irányítják, s ezért szinte egyre megy, ki van éppen hatalmon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.