időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Röviden

MTI
2004.04.12. 23:00

Saron és Bush egyezségre készül
Jeruzsálem. Ariel Saron izraeli kormányfő írásban kötelezi magát George Bush amerikai elnök előtt a gázai kivonulásra és négy ciszjordániai telep lebontására, valamint amerikai látogatása során ugyancsak írásos kötelezvényt kap Bushtól Izrael biztonságának szavatolására. A kormányfő szándéka, hogy a leválási tervet április végén a mintegy 200 ezer Likud-tag elé bocsátja szavazásra, mielőtt beterjeszti a knesszetbe. (MTI)

Putyin a szabad gyülekezés mellett
Moszkva. Vlagyimir Putyin orosz elnök egy kremlbeli megbeszélésen bírálta azt az alsóház által első olvasatban két hete elfogadott törvénytervezetet, amely drasztikusan korlátozná a gyülekezési szabadságot. A kozmonauták napján egyébként Putyin a nemzeti stratégia változatlan prioritásai közé sorolta a világűr meghódítását, rámutatva, hogy az oroszok négyötöde kész gazdasági áldozatokat vállalni érte. (MTI)

Eldurvult tajvani felvonulás
Tajpej. Több mint százhúsz ember sebesült meg vasárnapra virradóra az elnökválasztás érvénytelenítését követelő tüntetők és a biztonsági erők öszszetűzéseiben Tajvanon. Az ellenzék azzal vádolja Csen Suj-pien elnököt, hogy közvetlenül a március 20-i választás előtt manipulálta a közvéleményt az ellene színleg elkövetett merényletkísérlettel. A vasárnap zárult vizsgálat egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a gyanúsítást. (MTI)

Iszlámista merénylők
Taskent. Egy eddig ismeretlen iszlámista csoport vállalta magára a március végi üzbegisztáni terrorcselekményeket, amelyekben legkevesebb 47 ember vesztette életét. Az iszlámista internetes portá-lokra vasárnap felkerült közleményében a Dzsihád Iszlám Csoport azt állítja, hogy a merényletekkel „az ország hitetlen vezetőinek igazságtalanságait torolták meg”. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.