Szétrebbennek a madarak?

2008. 05. 04. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az SZDSZ már jó ideje nem hasonlít arra a pártra, amely a rendszerváltozás idején volt. Ezt Szabadai Viktor ifjú szadeszos mondta minap, amikor bejelentette, hogy fiatal társaival együtt a párt kebelén belül megalakítják a Szabad Kezdeményezések Körét. Szabadai szükségesnek tartja, hogy a jelenlegi pártvezetés hátralépjen, és helyet engedjen egy frissebb generációnak.
A platform tagjai szerint az elnökválasztásnak csak akkor van tétje, ha a párt nagy öregjei „lassan engednének az SZDSZ-t megfojtó szorításukon”. Ezzel valami olyasmit akart megfogalmazni: éppen itt lenne az ideje, hogy tükörbe nézzen a dércsípte pártvezetés, amelynek már köze nincs a húsz évvel ezelőtti antikommunista csapathoz…
Megszólalt Gulyás József országos elnök is, azt mondta, a csoport színre lépése nem a legjobb időpontban történt. Gulyás szerint a legégetőbb probléma most a koalíciós válság, abból kéne valahogy kikecmeregni, nem platformozgatni…
Végtelenül bölcs dolgot mondott a csalással elnökké lett Kóka János is, szerinte a platform megjelenése arra igazolás, hogy új energiák szabadulnak fel a pártban. Egyébként – elmélkedett tovább Kóka – az SZDSZ jelenlegi helyzetében a nagy öregek tapasztalatára és a fiatalok kreativitására egyaránt szükség van.
Magára a pártra már nem annyira.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.