A tartótiszt tudott a gyilkosságokról?

Munkatársunktól
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a tiszalöki, hanem az utolsó, kislétai támadás után is tarthatta a kapcsolatot a romagyilkosságok egyik vádlottjával, Cs. Istvánnal a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) volt tisztje, H. Ernő – adta hírül a Magyar Hírlap. Ismeretes: H. Ernő korábbi vallomásában azt állította, hogy a tiszalöki gyilkosság után találkozott Cs. Istvánnal, aki a gyilkosságokról nem tett említést neki. A kitűzött százmillió forintos vérdíjjal kapcsolatban azonban Cs. István azt mondta, jó lenne, ha ő kapná, mert nincs pénze. A napilap azonban arra hívta fel a figyelmet hogy az országos rendőrfőkapitány csak 2009. augusztus 3-án tűzte ki a százmillió forintos nyomravezetői díjat, így Cs. István erről akkor még nem tudhatott, hiszen a tiszalöki támadás tavaly április 22-én történt. A lap – amely szerint az ilyen anomáliák miatt kellett eltüntetni a KBH-ban a romagyilkosságról szóló jelentéseket – felveti azt is: ha igaz, hogy Cs. István és H. Ernő a kislétai támadás után is találkozott, akkor nehezen hihető, hogy az elhárító nem tudott a gyilkosságokról.
Ismeretes, a hat halálos áldozatot követelő romagyilkosság-sorozat négy feltételezett elkövetőjét, K. Árpádot, K. Istvánt, P. Zsoltot és Cs. Istvánt tavaly augusztus 21-én fogta el a rendőrség Debrecenben. Cs. István a gyilkosságsorozat negyedrendű vádlottja, aki a nyomozók feltételezése szerint a tiszalöki és a kislétai támadás helyszínére vitte bűntársait. Lapunk megírta, hogy Cs. István a gyilkosságsorozat nyomozása során vallomást tett a titkosszolgálattal való kapcsolatáról is. Cs. István a vallomásában azt is állította, hogy a tiszalöki gyilkosság után megkereste őt a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) egyik tisztje, H. Ernő százados, akinek személyes érintettsége miatt nem adott érdemi információt. A KBH korábban még cáfolta Cs. István foglalkoztatását, de később a Honvédelmi Minisztérium elismerte ezt. A Katonai Biztonsági Hivatalnál vizsgálat indult, ami után több vezetőt felmentettek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.