Itt van újra

2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Melankólia terül szét a tájon, megfáradtak, megrövidültek a nappalok, az emberbe belebújik a nosztalgia. A vénasszonyok heteit éljük, avart söprögetünk, kertet rendezgetünk, totyogunk, mélázunk, visszamerengünk az elszaladt nyárba. A szomszéd kert végében avart égetnek, persze csak füstöl, csípős illatát szerteviszi a szél, de hangulata van. Fáradtan langyos a világ. Ki hogy van vele, szeretem a kora őszt. Valahogy összegyűjti az embereket, beszélgetni hívja, barátságokra éleszti, tennivalókat kínál, gyertyát gyújt, boglyát rak, családokat gyámolít. Rendező szerepe van az ősznek, tisztábbá teszi a gondolatokat, egy percre megállít, osztályoz, érték szerint sorol.
Hát éljünk az Isten adta ősszel, szuszogjunk, nyújtózkodjunk, meditáljunk, ennek most jött el az ideje. És tervezzünk, mert a legjobb gondolatok a nyugalomban fogannak, amikor nem szorít az idő… Az elmaradt, félbehagyott naplóírás most bepótolható, a régen megígért levelet is feladhatjuk végre, azt az el sem kezdett regényt is fellapozhatjuk… Nem temetkezni érkezett az ősz, hanem erőt adni, megújulásra segíteni.
Míg ezeket a sorokat kopogom, odakint már szürkül. A vizsla imént kis vakkantással bekéredzkedett a szobába, most a lábam előtt hever, felnéz, mintha csak kérdezné, hová lett a nyár. Mit mondhatnék neki? Viszszanézek rá. Értjük egymást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.