Lassult a visszaesés

Tegnap a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 517,52 pontos, 2,33 százalékos csökkenéssel, 21 707,90 ponton zárt, a részvénypiac forgalma 36,2 milliárd forint volt. A pesti börze vezető részvényei – az árfolyamát bebetonozó Magyar Telekomtól eltekintve – gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Munkatársunktól
2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyáltalán nem kirívó a BUX kétszázalékos esése, mivel a nemzetközi hangulat is elég borongós volt – jegyezte meg Vaszkó Szabolcs. Az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője úgy véli, hogy a külföld rossz hangulata felerészben irányította az árfolyamokat a budapesti piacon, a másik jelentős befolyásoló tényező a sok belföldi bizonytalanság volt.
Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary Zrt. kereskedési igazgatója kiemelte, hogy délelőtt még a stabilizáció jegyei mutatkoztak, de a továbbiakban az európai piacokhoz hasonlóan a BÉT sem tudta tartani az irányt. Csáky Attila szerint Magyarország önálló életet él a nemzetközi piacokhoz viszonyítva, elsősorban a belföldi hírek irányítják a BÉT befektetőinek magatartását.
Az újabb eladói nyomás jelentősen levitte az OTP árfolyamát. A bankpapír ára 220 forinttal, 4 százalékkal, 5280 forintra esett, forgalma 21,2 milliárd forintot tett ki. A Mol árfolyama ingadozó volt – közölte a kereskedési igazgató. Az olajcég árfolyama 510 forinttal, 2,59 százalékkal, 19 190 forintra csökkent 6,7 milliárd forintos forgalomban.
A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 582 forintot ért, forgalma 1,7 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 460 forinttal, 1,03 százalékkal, 44 200 forintra gyengült, a részvények forgalma 5,4 milliárd forintot ért el. A gyógyszergyártó nemrégiben 30 ezer darab sajátrészvény-vételére adott megbízást az UniCredit Bank részére. A bónuszprogramhoz szükséges sajátrészvény-vásárlásokat a korábbi évekhez hasonlóan novemberben és december elején bonyolítja a társaság. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis értéke 508,0 millió forintos forgalom mellett 320 forinttal, 1,49 százalékkal, 21 180 forintra csökkent.
A kis és közepes részvények indexe, a Bumix 1995,41 ponton zárt csütörtökön, ez 26,34 pontos, 1,30 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.