Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A félidőben Blum vezet

2011. 09. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Székesfehérvári Városi Bíróság elsőfokú ítélete szerint nem tekinthető közokirat-hamisítónak Joav Blum. Ártatlan. Az izraeli–magyar kettős állampolgár akaratán kívül botlott bele a törvénybe – indokolt a bíró –, szegény nem tudta, hogy csak akkor jelentkezhet be frissen vásárolt sukorói házába, ha életvitelszerűen ott lakik. Tipródott is előzőleg az üzletember, bejelentkezzen-e vagy sem, végül aztán bejelentkezett, mert sem a polgármester, sem a jegyző, sem az ügyintéző, de még a saját ügyvédje sem mondta neki, hogy ilyesmit nem szabad. Ő egyébként sem ért magyarul – tudja is azt, mik errefelé a szokások… Mellesleg nagyon tetszik neki az ország, főképpen Sukoró és környéke. Az emberek is kedvesek, befogadók, volt már, hogy bográcsozott velük, egyszer meg pingpongozott a helyi nádvágókkal… Nagy kár, hogy a Legfelsőbb Bíróság tavaly érvénytelenítette a bejelentkezését, azóta is ezen kesereg. Magán a mostani tárgyaláson nem vett részt a gyengélkedő Blum, ügyvédje útján értesülhetett, első fokon visszakapta a becsületét. No, persze hátravan még a másodfok, merthogy fellebbezett az ügyész, vagyis még változhat minden. Egy tudós jogász nyilatkozott is a televízióban, hogy álljon már meg a menet; az nem mentő körülmény, hogy a vádlott nem ismerte a törvényt. Hát miért nem nézett utána? Ez tipikusan a gondatlanság kategória, tévesen döntött a bíró asszony, vélekedett a jogtudós. De ha elfogadjuk, hogy a vádlott érdeklődött a paragrafus iránt, ám félrevezették, akkor meg polgármester uramékat kell perbe fogni bűnrészesség címén.
Sukoró kapcsán egyébként nemsoká lesz egy másik pör is. Talán még érdekesebb…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.