Ágynak ejtő tabletták

2011. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óvatosságra inti a szakember a nosztalgiázó férfiakat, csak lassan a testtel: újabb független vizsgálatsorozat igazolta, hogy egyes potencianövelő étrend-kiegészítők veszélyes és tiltott összetevőt, sőt összetevőket tartalmaznak. Előfordulhat, hogy a vásárló lelkesen elfogyasztja a „feljavított” étket, aztán ágynak esik, de nem ám úgy, ahogy tervezte – betegágynak. A részletes analitikai vizsgálatok a termékek felében találtak szintetikus gyógyszerhatóanyagot, ráadásul jelentős részük illegálisan került a piacra. Zsivány internetes portálok persze nagy ívben fütyültek a tilalomra, mind a mai napig nyájasan és következmények nélkül kínálják a mérget. Megtehetik: eddig egyetlen büntetőeljárás sem indult a gátlástalan kalmárok ellen, szakadna rájuk a raktárkészlet… Az sem vigasztal bennünket, amit a gyógyszerészkamara alvezére mond, hogy tudniillik más EU-országokban is így megy ez, a kuruzslók, tablettaszatócsok beleröhögnek a paragrafusokba, gátlástalanul kotyvasztják, terítik a bóvlit.
A leginkább elgondolkodtató, hogy uniós csatlakozásunk előtt közel sem volt ekkora fejfájásunk a gyógyszerfronton. Körülírtabb, megfoghatóbb szabályok akadályozták a kapszulaharamiák randalírozását – nem is volt ennyi patikakufár, tablettaszédelgő. Aztán – ahogyan az ilyenkor lenni szokott – a szélesre tárt piackapun a nagyobb választék mellett a terület alvilága is megérkezett, batyujában a hangzatos-kétesélyes bogyókkal. Szlogenjük rafinált: A szerelem lízingelhető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.