Egy vándorpróféta

2011. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A líbiai Bengáziba szegődött demokráciaépítőnek Eörsi Mátyás. „Senki nem lehet próféta a saját hazájában – nyilatkozta az SZDSZ volt képviselője a Vasárnapi Híreknek. – Miután a politikusi pályafutásom véget ért Magyarországon, több nemzetközi szervezet is megkeresett, hogy tapasztalataimat kamatoztatva szakértőként dolgozzam nekik.”
Nyilván régóta figyelték már Eörsit a szabadságra vágyó világban, feltűnt nekik a kivételes ember, csak hát ki kellett várni az átigazolási időszakot, illetőleg azt a pillanatot, amikor kimegy alóla a csapat… Hát tavaly tavasszal aztán kiment, ő meg magára maradt rakásnyi demokráciaötlettel. Le is szerződtették a győztes felkelők mindjárt a Kárpát-medencei varázslót, aki valószínűleg elárulja majd nekik, hogyan kell alkotmányt készíteni, miként kell helyesen elkölteni az olajból származó mesés pénzeket stb. Eörsi tele van ambícióval; ötletei révén jó útra térhet az arab ország, megszelídülhetnek az izgága beduinok, a Kadhafi-korszakból ott maradt terroristák. És az mindenkinek jó lesz – Eörsinek biztosan. Félre ne értsük, Mátyás nem megszállóként választotta az országot – ő csak internacionalista segítséget nyújt majd az őt behívó líbiaiaknak. És csak ideiglenesen fog ott tartózkodni. Csak addig marad, amíg Líbiára rá nem köszönt egy más világ. Vagy haza nem küldik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.