Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kutyakötelesség

2011. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialistáknak a kormánnyal szembeni aggodalmát a hét végén Molnár Csaba fogalmazta meg. Ez némiképp meglepő, merthogy a képviselő lakossági szeretetgörbéje finoman szólva is kétségbeejtő; Gyurcsány Ferenc jobbkeze, hajdani közlekedési minisztere ugyanis legendás marhaságokat szokott mondani, azt is többnyire üvöltve. A dervis ezúttal Polt Péter legfőbb ügyészt tájékoztatta: a kormány az uniós jog tudatos megsértésével hűtlen kezelést készül elkövetni a devizahitelek rögzített árfolyamon történő, egyösszegű előtörlesztéséről beterjesztett törvényjavaslattal – így a felhívás. Molnár Csaba és pártja ennek nem örül, minősített bűncselekmény elkövetésétől tart, s kíváncsi, a legfőbb ügyész is így látja-e. A harsány ember kifejtette, ő csak azért szól, mert félti az országot a várható elhamarkodott lépéstől, illetőleg az azzal járó felelősségtől. Vagyis értünk haragszik, nem ellenünk. Kis pátosszal: aggódik a hazáért. (Bár a kettős állampolgárságra nemmel szavazott tavaly tavasszal.)
Idetartozik: Molnár honatya az elmúlt időszakban több írásos kérdést is feltett Polt Péternek, aki ezeket feljelentésként értékelve a nyomozó hatóságoknak továbbította, amelyek aztán – bűncselekmény hiányában – nem indítottak nyomozást. A felbosszantott jogvédő most a sajtó előtt figyelmeztette a legfőbb ügyészt, „ne próbáljon még egyszer e mögé az ócska módszer mögé bújni (…), ha egy országgyűlési képviselő feltesz neki öt-hat kérdést, kutya kötelessége válaszolni”. Ezzel zárta beszédét Molnár Csaba, majd luxuskocsijába ülve felháborodottan távozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.