Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Négy Mancs: csak gágogtak

2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törvényességi felügyeleti eljárást kezdett a Fővárosi Főügyészség magánjogi osztálya a Négy Mancs az Állatvédelemért elnevezésű osztrák szervezet ellen. Éppen ideje. Egyre valószínűbb ugyanis, hogy a magát érző szívű libaoltalmazóként aposztrofáló társaság voltaképpen egy tőrőlmetszett, szélhámos brigád; munkásságának lényege nem más, mint bizonyos piaci szempontok érdekében tönkretenni a magyar baromfiexportot. El kell ismerni, hazai ámokfutásuk sikeresen indult: 2008-tól kezdve a Négy Mancs ügyesen felhergelte a világot az itthoni hagyományos libatömés „brutalitásának” meséjével, valósággal beletenyereltek a hazai állattenyésztésbe, közleményben szólították fel az áruházláncokat, ne vásároljanak magyar libamájat. Igazolni ugyan nem tudták aggályaikat, ám az ágazatot így is rövid idő alatt milliárdos károk érték, piaca jelentősen meggyengült, sok ezren veszítették el a munkahelyüket. Még egy feketelistát is összeállítottak a szenvedélyes „állatvédők”, hadd lássa a világ, kik a legelvetemültebb libatömők. A lajstrom hitelességére jellemző, még az a Törökszentmiklós is bélyeget kapott, ahol már tíz éve felszámolták a baromfi-feldolgozást, libatöméssel pedig soha nem is foglalkoztak. (Csak zárójelben: az állatvédelem az Európa Unióban tagállami hatáskör; lásd a háborítatlan spanyol bikacukkolást…)
A kezdeti lendület után azonban most lesántulni látszik a Négy Mancs, alig cammog a brigád. Valamibe beleléphettek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.