Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/pazar-kastelyban-szalltak-meg-rogan-antalek-3918470/

Pazar kastélyban szálltak meg Rogán Antalék

110 ezer éjszakánként: Mándokon, a Forgách-kastély elnöki lakosztályában laktak a kvótareferendum hétvégéjén.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tartott esküvőre látogatott el, ahová – több napilap beszámolója szerint – helikopter szállította a családot. Az élményhétvége bizonyosan drága mulatság volt, ugyanis az óránként körülbelül negyedmillió forintba kerülő forgószárnyas mellett Rogánék az előkelő lakosztályért is borsos árat fizethettek.

Az impozáns hotel weboldala szerint 110 ezer forintba kerül éjszakánként a Rogán Antalék által is kibérelt elnöki lakosztály. A szobákat intarziás tölgyfa parkettával burkolták, és kézi csomózású keleti szőnyeg borítja a padlókat. A 75 négyzetméteres apartmanban két ultra HD tévé gondoskodik a vendégek szórakozásáról. Továbbá minibár és „exkluzív kivitelezésű, baldachinos fürdőszoba” szolgálja a kényelmet. Ezenkívül a vendégek a hotel fürdő- és wellnessrészlegét is igénybe vehetik, ahol minden megtalálható, ami a luxuskörnyezethez és a pihenéshez szükséges – olvasható a kastélyszálló weboldalán.

Rogán Antal fényűzése nem először kerül a sajtóhírek homlokterébe. A miniszter már ingatlanjai, de több százezer forintos Louis Vuitton táskája miatt is – amelyet már eladott – magyarázkodásra kényszerült. Mindez azért is érdekes, mert a tárcavezető többször hangsúlyozta egyszerű származását; az Index.hu kérdésére például korábban úgy reagált: „Urizálni csak úri gyerekek tudnak. Én parasztgyerek vagyok, annak születtem.”

Ehhez képest a Népszabadság tegnap megírta, hogy a Rogán família luxushelikopterrel utazott a hét végén egy szabolcsi lakodalomba. Rogán Antal felesége ugyanis barátnője a TV2 szappanoperájából ismert, azóta az RTL Klubnál dolgozó Szabó Zsófinak.

A Bors és a Népszabadság közölt tegnap fényképeket a miniszter családjáról a budaörsi repülőtéren. Ezeken az látható, hogy a Bell 206-os típusú helikopterből kiszálló Rogán családra egy német rendszámú luxus Mercedes várakozik. A fotókat látva a Népszabadság megkereste Rogánt is arról érdeklődve, igaz-e, hogy helikoptert is igénybe vettek ahhoz, hogy eljussanak az esküvőre. A politikus azt válaszolta, hogy minden bizonnyal összetévesztették valakivel, ilyen nem történt, sőt perrel fenyegette azokat, akik közlik az információt. A lap ezután elküldte a miniszternek a bizonyító erejű fényképeket is, ám erre Rogán már nem reagált.

A helikoptert üzemeltető társaság szerint azonban valóban a Rogán családot szállította a forgószárnyas, ám azt állítják, az utazás nem került pénzbe a családnak. Erről a cég tulajdonosa nyilatkozott a Borsnak. Mint mondta, ő ajánlotta fel Rogán Cecíliának, hogy visszahozza őket Mándokról, az esküvőről, hogy ne kelljen a kisfiukkal éjszaka utazniuk. Cége ugyanis a Nakama & Partners Kft. ügyfele, amelynek Rogán Cecília a tulajdonosa. Megállapodásuk szerint az út költségeit a két cég barterezi el egymással. Ez a szívesség kifejezetten Cecíliának szólt, akit személyesen is ismer, nem a férjének – közölte.

A kormányzathoz szorosan kötődő személyek szívesen vesznek részt helikopteres túrákon. A 444.hu számolt be arról, hogy Habony Árpád kormányközeli tanácsadó és barátnője nevére még tavaly foglaltak le egy csaknem egymillió forintba kerülő hongkongi helikopteres városnézést. A Habony nevére szóló foglaláshoz egy e-mail-címet és egy telefonszámot is megadtak. A szám és az e-mail gazdája egy Jonathan Chan nevű hongkongi bankár, aki többek között a VAL Consulting cég egyik igazgatója. A bankár neve szerepelt a magyar letelepedési kötvényeket forgalmazó Hungary State Special Debt Fund egyik dokumentumán. Továbbá Rogán Antal, a kötvényüzlet egyik fő kormányzati támogatója korábban őt nevezte meg a Kajmán-szigetekre bejegyzett vállalkozás egyik tulajdonosaként. 

Tovább pörög az üzlet

Parlamenti vitára sem találta alkalmasnak az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottsága az MSZP-nek azt a javaslatát, amely megszüntetné a pénzért árult letelepedés lehetőségét. Az ellenzéki párt azért szüntetné meg a letelepedésikötvény-programot, mert valódi ellenőrzés nélkül, offshore cégeken keresztül jutnak tartózkodási engedélyhez azok a külföldiek, akik 300 ezer euróért erre a célra kibocsátott állampapírt vásárolnak. Orbán Viktor a parlamentben tegnap ezzel kapcsolatban azt mondta, a program sikeres, mert pénzt hoz az országba, és egyetlen fillért sem visz el. Arról azonban nem beszélt, hogy a magyar állam és a külföldiek között közvetítő cégek offshore-helyszíneken vannak bejegyezve, ezért működésük átláthatatlan, és adót sem fizetnek hazánkban, miközben az elmúlt három évben több mint százmilliárdos extraprofitra tettek szert. Az offshore cégek több szálon kötődnek a kormánypártokhoz. Az egyik vállalkozás foglalta le például Habony Árpádnak, a miniszterelnök informális tanácsadójának a hongkongi helikopteres városnéző útját. (MN)

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Kloppal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Jerry, Rainlla és Johnas
Hongkong a gazdagok játszótere. Emésztgettem volna még ezt a mondatot, de Manoj, a hiperaktív indiai csak beszélt tovább. Mellé ültem le, miután bemutatkoztam egy asztaltársaságnak.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …