Fotó: Pexels

Csakhogy manapság komoly tudásuk és nagy kijelzőjük ellenére is egyre kevesebben gondolják úgy, hogy megéri ilyen eszközökre költeni, ami az okostelefonoknak köszönhető. Minden ilyen készülékben alapfelszerelés a GPS-vevő, tehát már csak egy megfelelő alkalmazás kell, hogy bátran útnak indulhassunk.

Természetesen nem mindegy, milyen programot használunk, hiszen lehet bármilyen szuper mobilunk, ha az alkalmazás fabatkát sem ér. Először is, megkülönböztetünk offline és online megoldásokat. Hogy mi a különbség közöttük? Elsősorban az, hogy az offline esetében mobilinternet, sőt térerő nélkül is navigálhatunk (bizonyos kiegészítő opciókhoz viszont kellhet); míg az online éppen az adatforgalomra támaszkodik, ráadásul a térképet sem kell a készülékünk memóriájában tárolni.

Fotó: Pexels

1. iGO Navigation (SzülinApp)

A régi PNA-korszak egyik legkedveltebb programja a magyar fejlesztésű iGO, amely hosszú várakozás után Androidon (és iOS-en) is megjelent. Egy limitált időszakban ingyen letölthetővé tették a kizárólag hazánkban használható, némileg butított verziót, ez volt a SzülinApp. Aki ezt a lehetőséget elmulasztotta, annak marad a teljes változatú iGO Navigation. Maga a program itt is ingyenes, a térképet és vele együtt a navigálást 7 napig kipróbálhatjuk, egy teljes Európára kiterjedő csomag kicsivel 10 ezer forint alatt vásárolható meg.

Ne feledjük, hogy offline változat lévén a térképek a telefonunkon tárolódnak,a teljes európa-csomag közel 4 gb-ot emészt fel, viszont országonként is letölthető, tehát elég csak azt kiválasztani, amire tényleg szükségünk van. A beállítások között sok opcióval találkozunk, külön szimpatikus, hogy járműtípusnak akár buszt, taxit vagy épp lakókocsit is választhatunk, hogy minél precízebb útvonalat kapjunk.

Fotó: Pexels

Természetesen kizárhatjuk a fizetős utakat, az autópályákat és a kompokat, de a különböző figyelmeztetések is hasznosak. Ezek sebességtúllépésre, traffipaxra és akár táblákra is vonatkoznak, mind részletesen konfigurálható. Amúgy az iGO is tud online módban működni, ekkor forgalmi információkat és online keresést vehetünk igénybe, ezekre viszont külön elő kell fizetnünk, próbára nincs lehetőség. Navigálás indításakor alapból választhatunk többpontos összeállítást, a címek megadása után több alternatív útvonalat is kapunk, továbbá részletesen átnézhetjük ezeket, és még szimulációra is van lehetőség. Eddig nem hangzik rosszul, de az iGO sem tökéletes.

A cím beírásakor megjelenő, teljes magyar kiosztású billentyűzet még a saját Huawei P9-emen sem igazán kényelmes, a telefon saját QWERTY kiosztását pedig nem lehet megjeleníteni rajta. Ezenfelül az offline keresés nem mindig eredményes. Az Origo nevet beírva nem adja fel a szerkesztőség címét, ehhez magát az utcanevet és házszámot kell megadni, már ha tudjuk. Otthoni, munkahelyi címünket, illetve a sűrűn látogatott helyeket egy kedvenc listába menthetjük, ezeket a főképernyőről azonnal elérhetjük.

2. Sygic / Sygic Car Navigation

Az iGO egyik nagy konkurense a szintén népszerű és az évek alatt sokat fejlődött Sygic. A Car Navigation változat tulajdonképpen csak annyiban különbözik az alaptól, hogy MirrorLink- és InControl-kompatibilis, így bizonyos autógyártók saját fedélzeti képernyőjére tükrözhetjük a kijelzőt, a gyári rendszerről vezérelve azt. Népszerűsége jócskán túlszárnyalja az iGO-ét is, hiszen 50 millió letöltés felett jár.

Kezelőfelülete letisztultabb, modernebb és egyszerűbb a vetélytársánál, ráadásul szolgáltatásokban is rá tud licitálni.

TomTom alapú térképei évente többször is frissülnek, a vásárlás hasonlóképpen működik. 7 napig kötöttségek nélkül kipróbálhatjuk a navigálást, majd egyszeri díjas öröklicencet vehetünk Európára vagy a teljes világra kiterjedően. A teszt idején ezekre éppen komoly akció volt, így nagyon kedvező, alig 5 ezer forintos áron a miénk lehetett a forgalmi infó nélküli, teljes Európa változat.

Különleges szolgáltatás a HUD, azaz vetített kijelző opció (ez szintén fizetős, de kipróbálható), amivel az éjszakai navigálást könnyíthetjük meg, a szélvédőre vetítve az információkat. Külön öröm volt számomra, hogy a keresésnél a telefon saját billentyűzete jelenik meg, a térképeket itt is országonként tölthetjük le a helytakarékosság jegyében. Ha online módban használjuk, a forgalmi infókon kívül mi magunk is tehetünk bejelentéseket, legyen az traffipax, dugó, baleset, lezárás vagy hasonló.

Ugyancsak érdekesség, hogy dashcam, azaz fedélzeti kamera funkciója is van, persze ilyenkor nem látjuk, csak halljuk az utasításokat. állítható a videó minősége, automatizálhatjuk a rögzítést, hangot is vehet, és ütközéskor menti az előzményeket. Gyalogos és autós módban is használhatjuk, de nincsenek olyan speciális módok, mint az iGO-nál. Testreszabási lehetőségei szintén elég bőségesek, szimpatikus, hogy akár éles kanyar vagy vasúti átjáró előtt is figyelmeztet a megadott módon.